Διαδικτυακές Ομιλίες στα πλαίσια της Βραδιάς Ερευνητή (4/10 – 7/10)

Researchers Night

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές ομιλίες στους μαθητές της Ε Τάξης (4/10) και ΣΤ’ Τάξης (7/10) του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας.

Η ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Βραδιάς Ερευνητή 2021, κατά τις οποίες οργανώνονται διαδικτυακές συναντήσεις των διακεκριμένων ερευνητών με το κοινό.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν Δρ. Τσαγκατάκης Γρηγόριος, ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας .

Τίτλος ομιλίας: “Προστατεύοντας το περιβάλλον από το διάστημα”

Την εκδήλωση συντόνισε και οργάνωσε ο εκπαιδευτικός Τ.Π.Ε. κ. Χουρδάκης Νικόλαος σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Ε Τάξης, κ. Γκούνα Δημήτριο, κα. Κωνσταντινίδου Βαρβάρα και κα. Δερετζή Ελένη και των τμημάτων της ΣΤ’ Τάξης, κα. Πλουμπή Ξανθή, κ. Δημουλή Νικόλαο και  κ. Μαστραντωνάκη Αντώνη.

Στις ομιλίες παρούσα ήταν η διευθύντρια του σχολείου κα. Ροδόκλεια Βαρουτέλη, η οποία μίλησε στα παιδιά για τη σημαντικότητα του θέματος, ενώ ευχαρίστησε τον ομιλιτή για την διαδικτυακή του παρουσία στο Σχολείο μας.

Η εξαιρετική ομιλία του κ. Τσαγκατάκη προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών, γεγονός που αποτυπώθηκε από τις πολλές και εύστοχες ερωτήσεις που ακολούθησαν την παρουσίαση.

Σύντομη περιγραφή της Ομιλίας: Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον πραγματικότητα, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στους ανθρώπους, όσο και στο περιβάλλον. Την ίδια στιγμή, ένας μεγάλος αριθμός από τεχνητούς δορυφόρους παρατηρούν την γη, δίνοντας την δυνατότητα να αναγνωρίσουμε και να καταλάβουμε μια πληθώρα από σχετικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες. Για να το επιτευχθεί αυτός ο στόχος όμως, πρέπει να αναλύσουμε τεράστιες ποσότητες δεδομένων, μια διαδικασία που παραδοσιακά είναι πολύ χρονοβόρα. Στα πλαίσια της συζήτησης εξετάσαμε πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δώσει λύσεις και να κάνει τις διαδικασίες πιο σύντομες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...