Οι «μασκοφόροι» δημοσιογράφοι, συγγραφείς και ποιητές του Ε2!

3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος Γαλλικά E2

Οι «μασκοφόροι» δημοσιογράφοι, συγγραφείς και ποιητές του Ε2 τμήματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος παρουσιάζουν τις πτυχές της «Καταιγίδας… μιας Πανδημίας» συμμετέχοντας στον Πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας σχολικής εφημερίδας του σωματείου Ορίζοντες. Μια καταιγίδα που ξέσπασε αιφνίδια και επηρέασε τις ζωές όλων των ανθρώπων σε κάθε άκρη του πλανήτη μας κι εκφράζεται ως «ΚραυΓΗΣ απόηχος».

Η ηλεκτρονική Σχολική εφημερίδα του Ε2!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που ήταν ήδη εξοικειωμένοι με κειμενικά και λογοτεχνικά είδη, όπως το άρθρο, το διήγημα, το παραμύθι, το ποίημα σε έμμετρο, ελευθερωμένο κι ελεύθερο στίχο, δεν αρκέστηκαν στο βίωμα, στο συναίσθημα και στην αποδοχή τους. Ήθελαν να τα εκφράσουν, να τα μοιραστούν, να ακουστούν δυνατά, να δράσουν, να συμβουλεύσουν και να παροτρύνουν! Να περάσουν το μήνυμα πως μέσα από τα αγνά, λαμπερά κι αισιόδοξα μάτια των παιδιών, όπως κάθε άλλη δυσκολία, έτσι κι αυτή, παρότι εκτεταμένη, ξαφνική και  μοιραία είναι μια καταιγίδα που κάποια στιγμή θα εξασθενίσει!

Κι όπως σε κάθε άλλη καταιγίδα, έτσι και σε αυτή, μπορούμε να προστατευτούμε από τις αρνητικές σκέψεις και τα άσχημα συναισθήματα κάτω από  την ομπρέλα μας! Μια ομπρέλα αισιοδοξίας, αγάπης, αλληλεγγύης και δοτικότητας! Κάτω από αυτή την αδιαπέραστη ομπρέλα τα μάτια των παιδιών διακρίνουν το ουράνιο τόξο που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα! Κι αφού τα παιδιά τα ξέρουν πάντοτε όλα, δεν μπορούμε παρά να παρασυρθούμε κι εμείς στην αισιοδοξία και την ανεμελιά τους, αποδεχόμενοι την ελπίδα!

Καταιγίδα είναι, θα κοπάσει!

Καλή ανάγνωση!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...